Hoe bespaar je als student op mobiel internet?

Wil je niet langer voor een lange tijd gebonden zijn aan een provider zonder de vrijheid om over te stappen naar een ander netwerk? Dat hoeft tegenwoordig gelukkig niet meer. Het sim only abonnement met een korte looptijd is de oplossing voor elke student die niet veel te besteden heeft. Met een sim only bespaar je niet alleen op de maandtarieven maar je profiteert ook van andere voordelen zoals een grotere flexibiliteit.

Besparen op de kosten
Eén van de belangrijkste redenen waarom veel studenten voor een sim only kiezen is de besparing op de maandelijkse kosten. De keuze voor een sim only heeft het voordeel dat je je huidige mobiele telefoon kunt blijven gebruiken zonder dat je geld hoeft uit te geven voor een nieuw toestel. Bij een abonnement met toestel is er meestal een bijdrage voor de mobiele telefoon; bij een sim only niet. Het enige dat je hoeft te betalen zijn de aansluitkosten hoewel dit bij een aantal providers niet eens van toepassing is. Dit zorgt ervoor dat er geen kosten vooraf zijn waarna je al snel goedkoop kunt bellen. Je ontvangt de simkaart, welke een uniek identificatienummer heeft, zonder kosten. De tarieven voor een sim only beginnen al bij € 3,- maar kunnen oplopen tot ruim meer dan €40,- voor een bundel met veel of onbeperkt internet volgens deze website. Er zijn diverse websites waar je de tarieven kunt vergelijken zodat je goedkoper uit bent.

Korte contracten

Als je niet gebruik wilt maken van een prepaid kaart met beltegoed dan ontkom je er niet aan om te bellen met een contract. De looptijd die het meest in de buurt komt van een prepaid kaart is de maandelijks opzegbare sim only. Je hebt dan toegang tot dezelfde mobiele diensten als een normale sim only maar je hebt dan niet te maken met een lange looptijd van één of twee jaar. Het contract kan iedere maand opgezegd worden en loopt door tot zolang je dit wilt. Heb je er genoeg van en wil je overstappen naar een andere provider? Geen probleem. Met een opzegtermijn van slechts een maand kun je binnen korte tijd weer ongebonden zijn.

Vergelijken
De meeste mensen eindigen zoals ieder jaar met een tweejarig contract die men eigenlijk niet eens wil. Het overgrote deel van de Nederlandse smartphone gebruikers wil niet te lang zoeken naar een telefoonaanbieding en gaat er zonder twijfels vanuit dat het de beste aanbieding is. Pas achteraf komt men er vervolgens achter, bijvoorbeeld door reclames op televisie, dat het ook goedkoper kan. Een vergelijkingswebsite biedt iedereen de kans om dit te voorkomen. In slechts enkele minuten vergelijken is het mogelijk om honderden euro’s te besparen; geld dat beter ergens anders voor gebruikt kan worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *