Geld verdienen door bijles te geven

Toenemende interesse in bijles

Je zou denken dat met het enorme aanbod aan informatie op het internet over elk denkbaar onderwerp en interesse de taak van een bijlesgever zou uitsterven. Niets is minder waar. Integendeel, er is juist een duidelijk merkbare toename van mensen die graag bijles willen hebben, voor zichzelf of voor hun kinderen. En de interesse in bijlessen blijft niet beperkt tot vreemde talen zoals Spaans, Frans of Engels. Nederlands, wiskunde, geschiedenis, muziek en modern media zijn vakgebieden waarin mensen bijlessen willen hebben. En daar mag dan ook best goed voor betaald worden.

Verschil in uurtarief afhankelijk van ervaring en kennis

Over bijles geven wordt door sommige mensen nog wel eens licht gedacht. Als je rondkijkt op het internet, dan zie je een grote verscheidenheid aan uurtarieven voor bijles. Maar tussen bijlessen van iemand die bijvoorbeeld zelf net van school af komt en bijles van iemand die jarenlang ervaring heeft, zit natuurlijk een groot verschil. Een ervaren leerkracht die precies weet hoe bijlessen gegeven moeten worden, op een manier dat de leerling, jong of ouder, er werkelijk wijzer van wordt, mag zo een uurtarief rekenen van tussen de 25 en 40 euro. En dat biedt perspectief voor jou als student.

Bijles door studenten is stukken goedkoper

Mensen die bijlessen willen geven, maar daar nog geen jarenlange ervaring in hebben, kunnen niet zo hoog gaan zitten in prijs als hun collega’s die wel die ervaring hebben. Dat betekent echter niet dat het niet interessant is. Als jij als student voor 10 of 15 euro per uur bijles kunt geven, is dat namelijk zowel voor jezelf als voor de ouders van de scholier een zeer interessant uurtarief. Pas er echter wel voor op dat je als beginnende bijlesgever niet teveel gaat vragen per uur. Dat is namelijk enkel realistisch als je dezelfde kwaliteiten als een ervaren leerkracht hebt ontwikkeld en je dus op efficiënte wijze kennis en stof kan overbrengen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *