Koffie’tje drinken? De test

Mijn grote vriend, een goed kopje koffie. Het perfecte begin van een lange studiedag, een goed excuus om even met vrienden bij te kletsen tussen het leren door of gewoon omdat een cafeïne shot op zijn tijd heerlijk is. Tegenwoordig vind je op iedere straathoek wel een leuk koffietentje, maar waar krijg je nou de lekkerste koffie voor een mooi studentenprijsje?

Echte koffie of een zoete verwennerij?

Koffie kun je niet alleen meer krijgen in de varianten zwart, verkeerd of cappuccino, tegenwoordig zijn er eindeloos veel varianten. Met verschillende soorten zoete siropen, verschillende smaken en met een ruime keuze uit soorten melk. Voor elk moment van de dag en voor ieder persoon is er een juiste kop koffie, het legt er maar net aan in wat voor bui je bent.. Zelf vind ik het vooral belangrijk dat je echte koffie proeft. Al kan ik af en toe ook wel genieten van een zoete variant met caramel of chocolade, gewoon omdat ik mezelf zo zielig vindt na een dag studeren.

coffee-896200_960_720

De mogelijkheden

Ben je op de universiteit aan het studeren, dan hoef je nooit ver te lopen voor je koffie. Binnen 100 meter lonken de Starbucks, de Coffee Company, de Albert Heijn, het terras en dan kun je natuurlijk altijd nog terecht bij de koffiemachines waar je bijna gratis een kopje koffie kunt krijgen.

De test

Universiteitskoffie

Ook al is een bakje Universiteitskoffie bijna gratis, dit is niet aan te raden tenzij je echt blut bent en je spontaan boven je boeken in slaap valt (ik ken het gevoel).

Starbucks
Starbucks is veel te duur en voor de koffie smaak hoef je het niet te doen. Ze hebben een uitgebreid aanbod koffiemelk en je kunt iedere koffie variant hier wel bestellen. Maar als je gewoon koffie wilt dan kun je hier beter voorbij lopen.

Coffe Company

Coffee Company is ook eigenlijk te prijzig, maar als je zin hebt in iets wat specialer is dan pure koffie is dit op zijn tijd toch de moeite waard. Verwacht alleen geen grote hoeveelheden als je de prijs wilt beperken.

Albert Heijn

Bij de Albert Heijn krijg je veel koffie voor weinig geld. Voor maar €1,50 krijg je een hoeveelheid waar je weer een paar uur mee door kan. Over de smaak valt te twisten, doordat de bonen soms al een tijdje liggen krijg je niet die verse geur en smaak waar je bij koffie juist zo gelukkig van kan worden.

Het terras

Vooral als het zonnetje schijnt en je echt even een pauze nodig hebt blijft dit de aantrekkelijkste keuze. Het liefst een Italiaan of een een koffietentje waar ze weten waar koffie naar moet smaken. Even goed ontspannen zodat je weer klaar bent voor een paar uur bikkelen en je krijgt altijd iemand mee die hier ook hard aan toe is.

 

Ben je koffieliefhebber of is cafeïne alleen noodzakelijk?

In de tentamenweek, na een avondje stappen of tijdens een eindeloos college is koffie je grote vriend. Of het nou voor de goede smaak is of omdat je zonder cafeïne je ogen niet kunt openhouden. Waar jij het best je koffie kunt scoren ligt vooral aan jou; wil je goede koffie, een lekker drankje of alles zolang er maar cafeïne in zit en het weinig kost? Als je op de Universiteit bent is er altijd genoeg keus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *